T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Muratpaşa Ortaokulu

ÖĞRENCİ - ÖĞRETMEN DESTEK SİSTEMİ (ÖDS) HAYATA GEÇTİ

ÖĞRENCİ - ÖĞRETMEN DESTEK SİSTEMİ (ÖDS) HAYATA GEÇTİ

Öğrencilere bireyselleşmiş eğitim, öğretmenlere ise öğrencilerini izleme imkânı sunarak akademik başarıyı arttırmayı ve uzmanlarca filtrelenmiş içeriklerle bu alandaki ihtiyaçların giderilmesini amaçlayan Öğrenci - Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS) hayata geçti.

      Millî Eğitim Bakanlığınca öğrencilere bireyselleşmiş eğitim, öğretmenlere ise öğrencilerini izleme imkânı sunarak akademik başarıyı artırmak ve uzmanlarca filtrelenmiş içeriklerle bu alandaki ihtiyaçların giderilmesini sağlamak amacıyla hazırlanan ÖDS, eğitimde fırsat eşitliğine büyük katkı sağlayacak.Soru temelli hazırlanan sistem; ders kitapları, konu anlatımları, ders anlatım videoları ve soru çözüm videoları ile destekleniyor. Öğrencilere çeşitli yardımcı kaynaklara erişim olanağı sağlayan sistem sayesinde veliler de önemli ölçüde bir ekonomik yükten kurtarılmış oluyor.        

      Sistemin içeriği ve çalışma prensibi nasıl?      

      Sistemde, ortaokul ve lise düzeyinde 62 derse ait 62 konu anlatımlı ders kitabı, yaklaşık 60 bin çoktan seçmeli soru, 2 bin 550 ders anlatım videosu ve 12 bin soru çözüm videosu bulunuyor. Sistemdeki içerikler ise sürekli artırılarak gerekli güncellemeler yapılıyor.Öğrencilerin çözdüğü sorulardan hareketle eksiklerini belirleme ve bu eksiklikleri gidermeye yönelik geliştirilmiş bir algoritmaya göre çalışan sistem, öğrencilerin düzenli ders çalışmasını destekliyor ve ihtiyaç duyduklarında onlara ders kitapları ile ders anlatım videoları tavsiyesinde bulunuyor.Haberin devamı için tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.01.2023 - Güncelleme: 17.04.2024 17:07 - Görüntülenme: 226
Kaynak: https://www.meb.gov.tr/ogrenciogretmendesteksistemiodshayatagecti/haber/27880/tr
  Beğen | 0  kişi beğendi