ANTALYA / MURATPAŞA - Muratpaşa Ortaokulu

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA NEDİR?

Rehberlik, bireyin kendini anlaması, problem çözme gücü kazanması, gerçekçi kararlar alması, kapasitesini yükseltmesi, çevresiyle uyumlu ve sağlıklı bir iletişim halinde olması ve kendini gerçekleştirmesi için uzman kişilerce verilen bilimsel ve profesyonel yardım sürecidir.

REHBERLİK HİZMETLERİ VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

• Psikolojik danışma, rehberliğin özünü oluşturmaktadır.
  • Rehberlikte bilgi verme ve yönlendirme ağır basarken, psikolojik danışma kişinin kendini bulma ve sorunlarına çözüm aramada psikolojik danışman ile bir yolculuğa çıkmasıdır.
  • Rehberlikte gündem bellidir. Psikolojik danışmada gündem danışanın ihtiyaçları doğrultusunda belirlenir.

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA İLKELERİ NELERDİR?

·       Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerine gizlilik ve gönüllülük esastır

·       Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri tüm öğrenciler, veliler ve öğretmenler içindir.

·       Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri öğrenciyi merkeze alır.

·       Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinde bireysel farklılıklara saygı esastır.

Yayın: 04.12.2020 - Güncelleme: 17.04.2024 17:20 - Görüntülenme: 342